گفتگوی بورل با بلینکن درباره ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

گفتگوی بورل با بلینکن درباره ایران

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله ایران گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۳ - ۳۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 20
کد خبر: ۱۶۹۲۱۸

به گزارش راهبرد معاصر،‌ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد جمعه اعلام کرد با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفت‌وگو کرده است.

 

بورل در توییتر نوشت: «در تماس با بلینکن بر عزم مشترک جهت ادامه حمایت‌های معنادار از اوکراین از جمله از لحاظ نظامی تأکید کردیم. درباره ایران، بالکان غربی و چین هم رایزنی کردیم. هماهنگی و اتحاد دو سوی آتلانتیک قوی‌تر از هر زمان دیگر است. متعهدیم آن را بیشتر تقویت کنیم.»

 

گفت‌وگوی آنتونی بلینکن و جوزپ بورل در شرایطی انجام شد که نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه قطعنامه‌ای ضد ایرانی با عنوان «پاسخ به اعتراضات و اعدام‌ها در ایران» را به تصویب رساندند. یکی از مفاد این قطعنامه خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی اتحادیه اروپا است.

 

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است. تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

 

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا شد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده